blog-header-komkommertijd

Wat nou komkommertijd…

… een komkommer kent geen tijd! Komkommertijd wordt niet alleen in de zomermaanden benoemd, maar ook in de maand januari wordt hier veelal over gesproken.

Maar waar komt die term eigenlijk vandaan?!

De herkomst van het woord komkommertijd is niet geheel duidelijk, behalve dat het met de oogst van komkommers te maken heeft. Waarschijnlijk is het overgenomen uit het Engelse ‘cucumber time’, een term die rond het jaar 1700 ontstond bij Engelse kleermakers wanneer zij in de zomermaanden, tijdens de komkommeroogst, weinig werk hadden omdat de adel dan de stad verruilde voor het platteland. #Ilovegoogle 😉

Veel mensen hebben voor het nieuwe jaar een hoop goede voornemens. Èen daarvan is sporten… Men begint dan in de eerste week van januari fanatiek te sporten, maar aan het einde van de maand is het voor de meeste alweer gedaan.

Dit geldt ook voor de zogenoemde komkommertijd… Mensen houden even de hand op de knip door de vele uitgaven in december, maar er moeten toch boodschappen gekocht worden. De kranten zijn wat smaller, maar ze worden wel gelezen.

Dus mensen… tijd voor actietaxi! Ja je moet wellicht net even wat extra je best doen om opdrachten binnen te halen of die ene functie binnen te slepen, maar alles kan zolang je maar wilt. Steek je kop niet in het zand en wacht niet af, maar ga er op af. Pleeg net even een extra telefoontje of loop gewoon naar binnen.

Conclusie… Een komkommer is gewoon om op te eten, dus aan de slag maar weer en pak je kans…juist nu!

Groet, MEL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *